Atentie la perle!! (IV)

Dupa treburi serioase, trebuie neapart sa ne si relaxam. Am adunat cateva lucruri pe care le consider interesante, legate de perle. Sper sa va placa!

* Perlele naturale sunt vandute in functie de greutatea lor in carate, in timp ce perlele de cultura sunt comercializate in functie de dimensiunea lor in milimetri.


* Regina Elizabeta I a adus perlele la rang de pietre pretioase. Se spune ca uneori purta chiar si sapte siraguri de perle naturale in acelasi timp, unele din siraguri atingandu-i chiar genunchii.

* Perlele sunt pietrele oficiale pentru cei nascuti in luna Iunie, conform Asociatiei Nationale Americane a Bijutierilor (1912) si simbolizeaza credinta si caritate, perlele fiind adesea asociate cu ideea de Dumnezeu, Paradis, puritate, etc.

* Perlele sunt considerate ca ajuta in dragoste, la bani, noroc si protectie. De asemeni ele atrag intelepciunea.

* Numele Margarita, Margareta, Peggy, Marjorie, Maggie, Gretchen, Greta, Maergot, Rita inseama “perla” si semnifica puritate, inocenta, smerenie si dulceata.

* La Peregrina este perla cea mai faimoasa din lume. Ea are forma de para si este de marimea unui ou de porumbel. Printre cei in a caror posesie s-a aflat se numara Philip al II-lea al Spaniei, Napoleon al III-lea, Maria Tudor si Elisabeth Taylor.

* Chinezii folosesc perlele drept medicamente inca de mii de ani.

* Kokichi Mikimoto, descoperitorul secretului culturii perlelor, este cunoscut ca inghitind in fiecare zi cate 2 perle, incepand de la varsta de 20 de ani, pentru a-si mentine si imbunatati




Surse: TechnoBuffalo, JewelryAbout. EHow, StudioSoft, PearlGuide, OrientalPearls, 4Facets,PearlOasis, ThePearlDoctor, PearlClassic, Bernardine, FieldMuseum, AbsolutePearls, ArticleSnatch, ArticleAlley
Share this :

Niciun comentariu: